Gépjárműadóval kapcsolatos tájékoztató

2021. január 11., 15:12

 

Tájékoztatás

 

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság (NAV) veszi át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól.
 
Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2021. évtől gépjárműadóval kapcsolatos ügyekben az állami adó-és vámhatóság (NAV) jár el, az önkormányzatnál ügyintézés ezzel kapcsolatban nem indítható.
Ennek megfelelően a 2021-től kezdődő időszakra járó adót az állami adó- és vámhatóság számlájára kell megfizetni, az adó- és vámhatóság 2021-ben kiadandó határozata alapján!

Ez azt is jelenti, hogy az önkormányzat számlájára gépjárműadó erre az időszakra nem fizethető, ezért kérjük, szíveskedjenek a pénzintézetüknek adott pénzügyi megbízásaikat (pl állandó átutalási megbízás) áttekinteni, és szükség esetén az ilyen megbízásokat visszavonni, valamint ne fizessenek be 2021. évi gépjárműadót önkormányzati készpénzátutalási megbízáson (csekk) sem!

Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy a 2020. novemberben vásárolt/forgalomba helyezett gépjárművek után kivetett adót meg kell fizetni, az önkormányzati adóhatóság által kiadott határozat alapján!
 

Söpte, 2021.01.11.

Számedli Cecília Éva

jegyző

 

 


« Vissza az előző oldalra!


Önkormányzat Salköveskút - Magyar